Videostreaming med moderna funktioner

Videostreaming med moderna funktioner

Om man streamar en video på Youtube live hemifrån, eller har den färdiginspelad, finns det idag supermoderna funktioner inom teknikens värld. Även moderna tidningsföretag, eller andra företag som tillhandahåller nyheter, har nu börjat använda dessa smarta funktioner som VR eller virtuell verklighet eller kameror som kan filma i 360 grader.

Virtuell verklighet i livestreaming

Idag kan banbrytande teknik göra så att man får en mycket mer verklig känsla av det innehåll man ser på. Inom virtuell verklighet, eller VR, finns det många användningsområden och faktum är att man kan streama live även i VR! Även i sociala medier går det idag utmärkt att streama live i VR. I det sociala mediet Facebook, kan man använda sig av VR och då kan det vara bra att veta hur man livestreamar på Facebook med VR med sin VR-utrustning. Ett headset och märke som är populärt inom VR är bland annat Oculus. När man ska ansluta sin Oculus till Facebook, finns det en funktion i Facebook där man kan ansluta sitt Oculuskonto för att ge tittarna en mer spännande streaming. Ska man streama VR-video på Youtube, finns det en app som heter YouTube VR som man kan ladda ner och fördelen är att man även kan titta på videor i VR på hela Youtube genom denna app. En annan häftig upplevelse i VR är om man spelar spel på Playstation 5, eller PS5 som den brukar förkortas. Då kan man behöva en riktigt bra PS5 kontroll till sin spelstation!

Streaming i 360 graders vinkel

Inom videostreaming man skapar själv kan man även med speciella kameror skapa videor som har 360 graders filminspelning. Det säljs många bra 360-graders kameror idag av kända märken och några är bland annat Insta360 ONE X2 som har smart AI-autojustering, fungerar i VR och är vattentät samt GoPro MAX som är utan VR-funktion men kan streama i riktigt bra HD-upplösning. Ett par andra exempel är Theta Z1 som är en liten kamera i fickformat med hela 51 GB minne och K1 Pro Cinematic VR180, en dyr men fantastisk kamera som kan hantera VR, 360 graders vinkel och har wifi-uppkoppling. Många av dessa kameror fungerar perfekt att ta med sig för en livestreaming som man kan lägga upp på olika plattformar direkt.

Även om det kan kosta lite att investera i smart utrustning som kan streama i 360 grader och i VR, kan det vara en smart idé då man lockar fler tittare genom att man blir mer delaktig i en VR-upplevelse. Att få tittarna att känna som om de är på platsen tillsammans med ett spännande innehåll, kan garanterat göra så att de gärna kommer tillbaka igen för nästa streaming. VR-teknik och kameror som kan filma i 360 grader är framtidens smarta sätt att presentera material, både i marknadsföringssyfte och för att fånga mer intresse hos tittarna.