Marknadsför med film eller video-streaming

Marknadsför med film eller video-streaming

Idag finns det mängder med olika sätt som du kan gå tillväga när du vill marknadsföra ditt företag. Det kanske vanligaste sättet är att använda sig av traditionell marknadsföring som annonser och reklamskyltar, men i takt med att tekniken utvecklas allt mer kommer också fler möjligheter. Idag kan du t.ex. testa på det som kallas för gerillamarknadsföring, pressmeddelanden, Voice marketing och mycket mer. Alla har de sina olika tillvägagångssätt och passar bra för olika ändamål.

Ytterligare ett sätt att marknadsföra ditt företag på är genom att använda videos. Videos har blivit allt mer populärt i takt med att sociala medier tar över online-marknaden. Nu vill kunderna inte bara läsa om dina produkter och tjänster, utan de vill även kunna se och höra om dem med hjälp av videos. Det kan t.ex. vara live streaming i form av poddar, men också video-bloggar, Youtube-klipp eller reklamer på TV. Det sistnämnda är dock ett mycket kostsamt alternativ som inte lämpar sig för den med en mindre marknadsföringsbudget.

Mät dina resultat med ett CRM system

Att skapa en video eller live stream för ditt företag är något som du egentligen klarar att filma och sända på egen hand, men det är viktigt att resultatet verkligen blir professionellt. Hela vitsen med att marknadsföra är för att få in fler kunder och skapa goda och långa kundrelationer. Målet är inte bara att få ut filmen på nätet, utan du ska också kunna få ett bra resultat som du kan mäta.

Här kan du ta hjälp av ett CRM system som hjälper dig att skapa nöjdare och mer hållbara kunder, men vad är ett CRM system och hur funkar det? Kort och gott kan man säga att med ett CRM-system kan du t.ex. ha koll på kundprospektering, skapa bra lösningar för support och hitta marknadsstrategier som passar er.

Ta hjälp av proffsen

Det kan kännas lockande att skapa videon själv för att spara in på marknadsföringsbudgeten, men din marknadsföring är A och O för om du kommer få in kunder eller inte. Här kan ni med fördel ta kontakt med en riktig expert på video och filmer, som kan hjälpa er att skapa den bästa produktfilmen för just ert företag. En expert har både kunskap och erfarenhet, men också tillgång till den utrustning som krävs för att filmen ska bli riktigt bra. Tillsammans pratar ni om vad det är som du vill förmedla och hur ni kan sända det på bästa sätt

En video som du har knåpat ihop själv och som saknar både manus och bra upplösning kommer inte att marknadsföra ditt företag på rätt sätt. Det är viktigt att videon eller live sändningen håller en hög kvalitet hela vägen, för att verkligen spegla ditt företag korrekt. Ingen vill väl bli förknippad med något som är dålig eller ett manus som är kasst. Vi rekommenderar att du inte lämnar något åt slumpen när det kommer till något så viktigt som marknadsföringen för ditt företag.