Olika typer av video-streaming

Olika typer av video-streaming

Att se på filmer, serier och dokumentärer via streamingtjänster är allt mer populärt och då använder man sig av abonnemangstjänster på internet. Fördelen med streamingtjänster online, är att man kan ta del av streaming, men man kan även streama egna videos till omvärlden.

Marknadsföring med video-streaming och anlita it outsourcing

Om man äger ett företag, kan det vara riktigt smart att satsa mycket på marknadsföringen och då kan man genom olika företag som erbjuder video-streaming, nå ut till fler kunder genom levande reklam och annonser. Video-streaming kan ske via sociala medier som Youtube, LinkedIN eller till exempel Facebook. Ett företag kan även behöva satsa på en riktigt bra IT-outsourcing, vilket betyder att man som verksamhet köper tjänster där ett annat företag tar hand om frågor, lösningar och problem inom all IT-hantering. Det finns många fördelar med en smart it outsourcing för ett företag. Genom en smart IT-outsourcing, spar man mycket tid genom att låta ett annat företag ta över IT-hanteringen, samt att man spar mycket pengar och resurser som går att lägga marknadsföring via video-streaming i sociala medier. Är man egenföretagare eller ett företag bestående av fler anställda, kan man marknadsföra sig genom att video-streama på kanalen Twitch. Om man vill veta vad Twitch är och hur det fungerar, kan det vara bra att veta hur man streamar på Twitch och vad man ska tänka på för att komma igång.

Streamingtjänster för det privata hemmet

Video-streaming hem till en TV, dator, mobil eller surfplatta handlar mer om nöje och underhållning. Några av bästa streamingtjänsterna 2021 är Netflix, C More, Amazon Prime Video, Viaplay eller till exempel SF Anytime. När det kommer till företaget Apple, har de nyligen utvecklat Apple TV Plus som är en storsatsning på riktigt bra ljud och bild, samt ett stort utbud av filmer, dokumentärer, shower och serier. En stor fördel med streamingtjänster, är att de fungerar ihop med trådlöst wifi från varierande bredbandsleverantörer. Fler i hushållet brukar kunna ta del av filmer och nöjen via video-streaming från samma leverantör. Allt går att se på olika enheter i hemmet som den stationära datorn, laptopen, mobilerna eller TV:n.

Det har blivit allt mer populärt att video-streama själv ut till omvärlden och antalet personer som streamar själva ökar allt mer. Några av de större medierna där det är populärt att streama och lägga ut egna videos på är Youtube och TikTok. Då det sker en ökning av att allt fler streamar på internet, är det nu fler företag inom streamingtjänster som anser att internet kanske inte kommer att räcka till. Det anser bland annat Niclas Ekdahl som är vd för streamingföretaget Viaplay. Även det ökade användandet av streamingtjänster för att se på film och annat, kommer på sikt att överbelasta nätet vilket man på vissa platser och nät i landet redan ser idag. Med tiden behövs därför ökade resurser i form av fler och effektiva fibernät med en effektiv och stabil backend, det vill säga tillförlitlig teknik och programmering.