Jobba effektivt som influencer

Jobba effektivt som influencer

En influencer eller ”influerare” är en motivatör, inspiratör och opinionsskapare. Influencern påverkar andra människor via sitt personliga agerande, där videoströmning och sociala medier spelar en stor roll. För att tjäna pengar kan influencern sälja tjänster och varor via sina sociala kanaler, och få betalt för detta av olika företag.

Som företagare behöver du ofta ta betalt för dina tjänster, även som influencer. Om en sponsor inte betalar för dina inlägg på sociala medier som Youtube kan du behöva använda dig av ett delgivningsföretag, till exempel Intrum. Här får du hjälp med att skräddarsy en tjänst som fungerar just för ditt influencerföretag, så att du kan fortsätta arbeta med videostreaming och bloggande. Intrum är ett delgivningsföretag, auktoriserat av Länsstyrelsen som ligger i Stockholm. De ger dig hjälp med stämningar, handlingar och mycket mer.

Språngbräda till karriär

Idag använder många streamingtjänster på nätet, vilket gör det möjligt att snabbt se favoritartister och underhållare. Det är idag också enkelt att själv göra egna videor och streama till världen. Detta kan utföras på plattformar som Youtube, Facebook och LinkedIn. Det är också populärt att använda andra tjänster för att streama film hem till datorn eller TV:n, som Netflix, Viaplay och SF Anytime. Att bli en populär influencer kan så småningom leda till en karriär som skådespelare eller realitystjärna, med en egen serie på Netflix. För att din publik ska kunna hitta dig som ny influencer på Youtube och andra streamingtjänster kan du använda dig av olika sorters marknadsföring, som reklamprodukter och sociala medier.

Ta betalt med faktura

När du visar upp produkter och tjänster på dina influencerkanaler kan du behöva ta betalt av dina sponsorer. Ett vanligt sätt att göra detta är att skicka en faktura till sponsorn, och det är då viktigt att ha med all information som behöver vara med för att fakturan ska kunna betalas korrekt. En faktura behöver ha ett datum för när den är utställd av dig, ett fakturanummer och dessutom adressen till din verksamhet. Komplettera även med adressen till sponsorn om en sådan finns tillgänglig. Det är viktigt att fakturan innehåller vilken tjänst du har erbjudit till sponsorn, till exempel marknadsföring av en produkt eller tjänst via videostreaming.

Anlita delgivningsföretag

Ibland kan du som företagare behöva hjälp med delgivning till en av dina samarbetspartners, till exempel om du inte fått din faktura betald i tid. Delgivning betyder att information om ett beslut eller en handling lämnas fram till en person. Delgivningen brukar oftast ske via post till den person som ska få handlingen. När personen har skrivit under sitt mottagningsbevis anses hen vara delgiven. Skriver personen inte under mottagningsbeviset på grund av att hen håller sig undan går det också att använda sig av stämningsmannadelgivning. Det betyder att en förordnad stämningsman lämnar över handlingen personligen. Om du behöver hjälp med delgivning kan du anlita ett delgivningsföretag.