Skapa din egna hemsida

Skapa din egna hemsida

Om du har ett intresse av att ta ditt videoskapande till nästa nivå är det hög tid för dig att skaffa en egen hemsida. Det finns många fördelar med att ha sin egna hemsida och i det här inlägget får du veta allt om hur du skapar din egna hemsida och varför.

Varför ska jag ha en egen hemsida?

Det finns många anledningar till varför du som videoskapare ska ha din egna hemsida och här är några anledningar:

Allt samlat

På den videoplattform du använder finns alla dina videos samlade. Men det som däremot inte finns samlat är dina kontaktuppgifter och exempel på andra saker du har på ditt CV. Många som arbetar som professionella videoskapare är även kreativa på andra sätt och därför ska du skaffa en hemsida där potentiella kunder kan se hela din portfolio.

Kontaktuppgifter

Du kan ha dina kontaktuppgifter i beskrivningen på dina videos. Men det kan också vara bra att ha en hemsida eftersom du där har möjligheten att ha ett formulär som potentiella kunder kan skriva i om de är intresserade av att komma i kontakt med dig vilket är ett smidigare sätt att ta kontakt på.

Visar din personlighet

Videoplattformar är rätt anonyma om vi tänker på det grafiska. Det är sällan vi ser vem personen är på deras kanal eftersom möjligheten till egen design är begränsad. På din egna hemsida kan du visa ännu bättre vem du är genom färger, foton, typsnitt och illustrationer som passar dig.

Så skapar du din egna hemsida

Nu när du förstår bättre varför du ska ha din egna hemsida är nästa steg att skapa din egna hemsida. Om du inte har kunskapen kan det vara svårt och du kan behöva anlita någon som är duktig på webbdesign och kan det här med hemsidor bättre. Men du kan också välja att göra det på egen hand och det finns flera vägar du kan gå för att skapa din egna hemsida.

Webbhotell

Det första du ska tänka på när du ska skapa din egna hemsida är att skaffa ett webbhotell. På ett webbhotell får du en adress till din hemsida. Fördelen med att ha sin egna hemsida är att man kan vara kreativ vad gäller utformningen. Ett webbhotell kostar i månaden eller årligen och du väljer själv det webbhotell som passar dig bäst.

Domän

När du har valt ett webbhotell är det hög tid för dig att köpa ditt egna domän. Domän är en adress till din hemsida. Fördelen med att ha sitt egna domän är att det blir enklare för besökarna att komma ihåg i jämförelse med om du har din hemsida på en bloggsida eller liknande.