Gör dina egna videor

Gör dina egna videor

En anledning till varför några av våra största influencers har nått sin framgång är för att de är riktigt duktiga på att göra sina egna videor och publicera dem på videoplattformen YouTube. Många som började på YouTube har gått över till att producera material till TV-kanaler och webbyråer. Så om du blir riktigt duktig på att göra dina egna videor finns chansen att du får ditt drömjobb på en webbyrå i Stockholm om du är villig att arbeta hårt. YouTube är en plattform där vem som helst kan ladda upp videor så länge som man följer deras riktlinjer. I det här inlägget får du några tips på hur du kan göra dina egna videor.

Utrustning

Många tänker nog att man behöver dyr utrustning för att börja göra sina egna videor. Men faktum är att du till en början inte behöver mer än en mobiltelefon. Det funkar fint att spela in dina videor på en mobiltelefon och numera kan man redigera sina videor direkt på YouTube. De allra flesta datorer har ett redigeringsprogram där du kan redigera dina videor. Mer än så behöver du faktiskt inte. Det är först senare när du känner dig bekväm med att skapa dina egna videor och när flera har hittat till dina videor som det kan vara läge att investera i mer utrustning. Det finns till exempel mer avancerade kameror som passar bra att filma videor med. Du kan också köpa till en extern mikrofon för att vara säker på att ljudet blir som proffsens och lampor som gör att ljuset i dina videor blir ännu bättre.

Förberedelser

En del spelar in sina videor på stående fot, utan planering och talar spontant om något de vill prata om i videon. Men de allra flesta förbereder sig inför inspelningen. Det kan handla om att skriva ner ett manus där man får med det man vill ha sagt, till att planera en sketch. Särskilt i början kan det vara skönt att skriva ner det man vill få sagt men allt eftersom att man blir mer bekväm framför kameran så kanske manus inte längre behövs.

Redigering

Som vi nämnde tidigare i det här inlägget bör man redigera sina videor innan man publicerar dem. För att redigera dina videor krävs det att du har ett redigeringsprogram. Det finns redigeringsprogram till mobiltelefoner, men vill du vara ett proffs så ska du välja ett redigeringsprogram till din dator. Det finns en hel del olika redigeringsprogram du kan välja bland. Till en början kan det vara skönt att klippa dina videor i ett enkelt program som kommer med datorn. Dessa program brukar dessutom vara gratis, vilket är bra eftersom de som kostar oftast brukar vara något mer avancerade. I ditt videoredigeringsprogram kan du klippa dina videor, lägga in bilder, text och fixa videons färger och lägga till effekter.

Publicering

Sista steget är att spara ner din video och ladda upp den för publicering. När videon är uppladdad kan du börja sprida den till dina vänner och bekanta.