Sätt igång den!

Sätt igång den!

Det har hänt en hel del sedan de första videoupptagningarna genomfördes. Idag kan vi oavsett tid, plats och situation välja att titta på exakt det vi i stunden känner oss tillfreds med. Det här har medfört enorma möjligheter men samtidigt också suddat ut flera aktiviteter som tidigare behövde genomföras.

Den så kallade streamingen har inte gått obemärkt förbi. Oavsett var vi idag vänder våra blickar finns denna där som ett ständigt närvarande val. I grunden handlar detta om att via Internet spela upp en valfri videoupptagning utan hänsyn till någon speciell kanal. Däremot bygger branschen idag på att användaren behöver någon form av plattform eller tjänst där dessa medier och kan spelas upp. Användare kan sedan fritt välja när, hur och med vad dessa ska spelas upp för att få ut det mesta av upplevelsen. Det går även att på ett effektivt sätt samtidigt bläddra mellan flera liknande filer som kan vändas, spolas och återupptas i all oändlighet. Hand i hand med människans ovilja att anstränga sig i onödan har detta blivit en del av vår natur där vi i stort sett alltid väljer det som känns mest bekvämt. Det här kan i stort sett vara till vilket pris som helst. Precis som mycket annat är denna verksamhet byggd för att motsvara samhällets förväntningar. Det ska vara enkelt, lättillgängligt och underlätta en ständigt pågående vardag.

Det är fascinerande och på samma gång en aning oroväckande hur snabbt allting har gått.

Människans anpassningsförmåga kantas dessvärre även av att digitaliseringen och andra revolutionerande samhällsförändringar ofta mer eller mindre går obemärkta förbi utan att vi ens blinkar.

Det kan samtidigt inte stickas under stol med allt fantastiskt den moderna vardagen har att erbjuda inte minst inom underhållningsbranschen. Borta är alla krav på att exempelvis ett program måste ses på en viss tid vid ett speciellt tillfälle. Streaming har blivit det tveklöst vanligaste sättet att följa sina favoritprogram där gemene man kan uppleva film, TV-serier, sport, reality, dokumentärer etc. på bästa möjliga sätt. Inte helt sällan med en användarvänlighet som, ibland omedvetet, skapar ett ännu större begär. Detta banbrytande sätt att tillgodogöra sig visuell underhållning har nått oanade höjder inom popularitet mycket på grund av en aldrig tidigare skådad kombination av det traditionella och moderna i ett och samma paket.

Frågan är bara var de rimliga gränserna går?