Spara pengar på video-streaming med rätt elavtal

Spara pengar på video-streaming med rätt elavtal

Det finns många saker som drar el i ett hem och att spela datorspel eller streama videos är några av dem. Om du vill försöka spara pengar på elförbrukningen kommer här några tips på hur du kan göra för att få en billigare elräkning på kort och lång sikt.

Spara pengar på el

Elräkningen kan vara en väldigt stor utgift för många, speciellt om man har ett stort hushåll. Men även den som bor mindre kan uppleva att elräkningen är hög. Oftast brukar datorspel dra mycket ström, men även frekvent video-streaming. För att minska sina utgifter för el kan man:

  • Byta och jämföra elbolag.

Att byta och jämföra elbolag är nog en av de främsta åtgärderna att vidta för att få ner sina elkostnader till en rimligare nivå. Det är stor skillnad mellan olika elavtal och elbolag, så att göra en ordentlig jämförelse är viktigt om man vill göra stor skillnad för elkostnaderna i hemmet.

  • Använd elen när den är billigare.

Elpriset varierar under dagen och på kvällarna är elen som dyrast då många använder el. Om du har ett rörligt elpris kan du därför försöka att använda elen för saker som drar mycket ström då elen är som billigast, exempelvis på natten.

  • Gör egen el – köp solceller.

Tak vare teknikens utveckling är det nu mera möjligt att göra egen el med hjälp av solceller. Det är ett väldigt smidigt sätt att spara pengar på elförbrukningen. Men man behöver inte skaffa en hel solcellsanläggning för tiotusentals kronor. Det räcker med att köpa en liten solcellsladdare för datorn eller mobilen för några tusenlappar för att få en lägre elräkning.

  • Snylta el av andra.

Har du möjlighet att ladda mobilen på arbetstid eller hos en kompis? Då är det ett sätt för dig att spara pengar. Ta varje tillfälle du kan att snylta el på annat håll än hemma för att hålla elförbrukningen lägre hos dig själv.