En svunnen tid

En svunnen tid

Finns det någon som överhuvudtaget minns tiden då minst en videobandspelare var placerad i varje hushåll? När allt kommer omkring är det inte särskilt länge sedan vilket också skapar otroliga konstraster. Än en gång blir vi påminda om hur oerhört snabbt allting har gått samt vilken fantastisk utveckling vi gått tillmötes.

I första hand användes dessa apparater till att titta på film. Detta var något gemene man behövde investera i för att en sådan handling överhuvudtaget skulle kunna äga rum. Videon eller VCR-spelaren kopplades till tv:n för en uppspelningsövergång. Vad som inte ska glömmas är att det även spelades in en hel del program från de linjära tv-kanalerna ifall individen i fråga av någon oklar anledning missat den önskvärda sändningen.

Det är lätt att falla bort i inbillningen av att streaming är någonting helt nytt. Vad som trots allt ska tilläggas är att det i själva verket är en kombination av alla tidigare nödvändiga komponenter. Det klassiska tillvägagångssättet har övergått i en modern tappning. Vi genomför helt enkelt samma handlingar med skillnaden att de görs på ett sätt som aldrig tidigare skådats.

Frågan är bara på vilket sätt upplevelsen kommer bli mest ihågkommen.