Poddar och livepoddar om true crime

Poddar och livepoddar om true crime

True crime-poddarna har slagit igenom de senaste åren. Allt fler väljer att starta podd-program om spännande kriminalfall och rättsliga händelser runt om i världen. I Sverige har vi en tradition av att intressera oss för dessa mörka ämnen. Radiodokumentärer och spelfilmer om diverse brottsligheter har länge gått varma i folkhemmen.

Diskuterar äldre mord i spännande podd

En av de mest populära ”mordpoddarna” just nu är den välgjorda Mord Mot Mord podd med Karin Londré och Anna Sandell. I det här spännande programmet tar de varje vecka upp varsitt nytt mord och berättar om det för varandra. Vilket de har valt är en överraskning fram till att de spelar in, vilket gör lyssningen lite extra spännande både för de båda programledarna och för lyssnaren.

Det som skiljer ”Mord mot mord” från andra true crime-poddar är den lättsamma stämningen. Trots att de tar historierna på största allvar kan de fortfarande prata lättsamt med varandra mellan varven och de bjuder väldigt mycket på sig själva och sina liv. Till skillnad från många andra poddar där programledarna håller sig anonyma får man här följa med i Karin och Annas liv samtidigt som man lär sig mer om dessa spännande historier.

Vad är en livepodd?

En allt populärare utveckling av de vanliga poddarna är livepodd. Det innebär att man gör en föreställning av själva poddinspelningen, eller en fabricerad sådan, och låter lyssnarna ta del av inspelningen live. Radarparet Alex & Sigge var de första som började med det här konceptet och efter det har flera stora poddar hängt på. När ”Mord mot mord” hade sina livepoddar bjöd de på en stor show med mycket exklusiv information och kom samtidigt ut och bjöd på sig själva. Andra poddar som tagit efter samma format med livepoddarna är Bianca Ingrosso, Julia Frändfors och Julia Lyskova med ”Daddy Issues” samt Hannah och Amandas fredagspodden. Konceptet är en perfekt förlängning på poddformatet och vi kommer garanterat att få se mycket mer av det i framtiden.