Så hittar du din publik

Så hittar du din publik

På den här sidan samlas de som är intresserade av videostreaming och kanske till och med har ett intresse av att skapa sina egna videor och publicera dem på videoplattformen Youtube. Eftersom att Youtube är en stor del av många ungas underhållning och de största på Youtube är bland de mest inflytelserika är det många som vill nå upp till deras framgång. Men om du inte har någon som ser på dina klipp kan det vara rätt svårt att ta sig framåt. Därför kommer du i det här inlägget att få några tips på hur du hittar din publik, eller snarare hur din publik hittar till dig.

Marknadsföring

Eftersom att det ständigt skapas nya konton och det ständigt laddas upp nya videor på exempelvis Youtube kan det vara svårt för din publik att hitta till dig. Därför är det bra om du ser till att marknadsföra dig och din kanal. I den här delen kommer du att få några tips på hur du kan marknadsföra dig för att få fler att hitta till din kanal.

Produkter

Om du vill marknadsföra dig i verkliga livet kan du fixa reklamprodukter med ditt namn eller din logga. Det finns massor med reklamprodukter att välja bland som du kan beställa med ditt namn på. Om du exempelvis har en kanal på Youtube kan du köpa kläder tryckta med ditt namn för att folk i verkliga livet ska lägga märke till ditt tryck och förhoppningsvis bli tillräckligt nyfikna för att söka upp dig. Du kan också köpa en bunt visitkort och dela ut till de du möter som skulle kunna vara intresserade av ditt innehåll.

Internet

Förutom att du kan marknadsföra dig i verkliga livet är internet ett vanligt och väldigt bra sätt att sprida din kanal. Du kan exempelvis skapa ett konto på sociala medier där du delar med dig av inlägg när du skapat en ny video för att fler ska hitta till dig. Ett annat sätt att få fler tittare till din kanal är genom att söka upp likasinnade. Om du till exempel driver en kanal där du pratar om böcker kan du hitta likasinnade på sociala medier som delar ditt intresse.

Bra innehåll

Något annat som är viktigt för att folk ska vara intresserade av ditt innehåll är att du har ett innehåll de är intresserade av att se. I den här delen kommer du att få några tips på hur du skapar ett bra innehåll, vilket i sin tur leder till att du får mer publik.

Det allra viktigaste är att du skapar innehåll du själv är intresserad av och tycker är roligt. Trender på internet är något som alltid kommer och går och för att du ska vara trovärdig mot dig själv och din publik är det viktigt att du skapar innehåll du själv skulle vilja se. Du kan välja att nischa in dig eller vara mer bred och visa upp ditt vardagsliv. Du bestämmer själv vad som passar dig bäst. Så länge som du skapar innehåll du tycker om kommer din publik hitta till dig.