Streama informationsfilm på sociala medier

Streama informationsfilm på sociala medier

Om du driver ett företag kan det finnas mycket du vill streama via sociala medier. Du kanske vill göra en produktlansering, hålla ett pressmöte eller ett informationsmöte med de anställda. Med hjälp av en förklarande animerad film kan du förenkla komplicerade koncept och lyfta fram kärnan i vad du vill föra fram till målgruppen.

En bra företagsfilm kan enkelt streamas via sociala medier vid behov. Hos Explainer kan ditt företag få en informationsfilm framställd i flera olika format. Du får hjälp med illustration, animation och manus och ett gediget grundarbete görs för att att informationen ska paketeras på ett sätt som är lätt att förstå.

Livestreaming populärt bland internetanvändare

Livestreaming via sociala medier blir allt mer populärt. En stor majoritet av internetanvändarna föredrar livestreaming före andra sorters innehåll från företag. Genom att sätta dig in i hur du sänder live kan ditt företag få fördelar i sin marknadsföring. Vilken plattform ni väljer beror på syftet med marknadsföringen, samt vilken målgrupp ni önskar nå.

Effektiv marknadsföring

En undersökning som gjordes på Facebook visade positiva resultat för livesändningar. Folk såg tre gånger längre på livesändningar jämfört med filmer som inte visades live. Samtidigt kommenterades inläggen tio gånger mer. Att få ett högt engagemang från kunder och följare är mycket värdefullt, därför är det bra att använda livestreaming för er marknadsföring. Ett högt engagemang ger också möjlighet till dialog med kunderna. När du sänder live visas din informationsfilm i fler flöden hos Facebook-användarna jämfört med andra inlägg. Det har visat sig att många gillar liveformatet, vilket innebär att Facebooks algoritmer också visar filmen för många användare.

Bland de vanligaste sociala plattformarna där livesändningar görs finns Youtube, Facebook och Twitter. De flesta brukar välja från en till två plattformar att sända sitt innehåll på. Om du använder Facebook har du möjlighet att nå mer än sex miljoner svenskar. Det är enkelt att komma igång, så tveka inte att testa!